Polityka prywatności

Niniejsza Polityka dotyczy plików „cookies” oraz ODO i odnosi się do strony internetowej, której operatorem jest Net System J.Guzek 40-145 Katowice ul.Mieczysława Karłowicza 11/5 Tel. 32/730-22-45  (zwanej dalej: „stroną internetową”).

I. RODO - polityka ochrony danych osobowych

Zgodnie z art.13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 26 kwietnia 2016 (Dz.Urz. UE L 2016, nr 119 dalej RODO), informuje, że:

Administratorem Twoich danych osobowych jest  Jacek Guzek Net System J.Guzek, adres: ul.Karłowicza 11 lok.5 40-145 Katowice NIP:9542395732 i przetwarza je wyłącznie w celu realizacji zamówień oraz zapytań ze strony www.netsystem.info.pl

Pragniemy Cię  poinformować, jakie dane zbieramy i dlaczego oraz jak ich używamy.

Trzy główne rodzaje danych, które gromadzimy w ramach wysłanych zapytań to imię i nazwisko, nazwa firmy, dane kontaktowe oraz treść zapytania. Dostęp do Twoich danych mają jedynie upoważnieni pracownicy/współpracownicy zgodnie z ewidencją upoważnień prowadzoną w firmie.

Państwa dane będą przetwarzane

  1. a) w celu świadczenia usług drogą elektroniczną , zawierania umów sprzedaży, promocji przedsiębiorstwa oraz wypełniania statutowych założeń programu - podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art.6 ust.1 lit.b RODO,
  2. b) dla celów wypełnienia obowiązków prawnych, na podstawie powszechnie obowiązujących przepisów prawa, w tym podatkowych oraz z zakresu rachunkowości – podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust.1 lit. C RODO
  3. c) dla celów kierowania treści marketingowych w sposób jaki Pan/Pani wyraziła zgodę w ramach promocji przedsiębiorstwa w programie CIRF – podstawa prawna przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes Administrator oraz przedsiębiorstw biorących udział w programie CIRF art.6 ust.1 lit.F RODO

Masz prawo do żądania dostępu do Twoich danych osobowych oraz uzyskania ich kopii, a także żądania ich sprostowania, usunięcia danych, ograniczenia ich przetwarzania oraz prawo wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji.

Zawsze w razie wątpliwości odnośnie swoich danych możesz skontaktować się z naszym ekspertem ds. przetwarzania danych osobowych pod adresem mailowym: odo(AT)net system.info.pl

Jednocześnie informujemy, że przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Twoje dane są zbierane na podstawie art. 6 ust.1 litera a z dnia 27 kwietnia 2016 r.  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i  Rady (UE) 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE na podstawie zgody.

W każdym czasie przysługuje Ci prawo cofnięcia zgody, co jednak nie wpływa na ważność przetwarzania danych osobowych pomiędzy jej udzieleniem a cofnięciem.

Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw – z przyczyn związanych z jakąś szczególną sytuacją, w której się znalazłeś/aś – wobec przetwarzania twoich danych osobowych opartych na prawnie usprawiedliwionych celach. 

Twoje dane będą przetwarzane tak długo jak zgoda nie zostanie cofnięta. 

Twoje dane osobowe nie będą przekazywane poza obszar Unii Europejskiej ani nie będą wykorzystywane w procesach automatycznego profilowania.

 

II. Pliki cookies

Witryna www.netsystem.info.pl używa cookies . Są to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwer www i  przechowywane przez oprogramowanie komputera przeglądarki. Kiedy przeglądarka ponownie połączy się ze stroną,  witryna rozpoznaje rodzaj urządzenia, z którego łączy się użytkownik. Parametry pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Cookies ułatwiają więc korzystanie z wcześniej odwiedzonych witryn. Gromadzone informacje dotyczą adresu IP, typu wykorzystywanej przeglądarki, języka, rodzaju systemu operacyjnego, dostawcy usług internetowych, informacji o czasie i dacie, lokalizacji oraz  informacji przesyłanych do witryny za pośrednictwem  formularza kontaktowego.

III. Zalety plików cookies

Pliki cookie ułatwiają użytkownikowi korzystanie z wcześniej odwiedzanych przez niego witryn. Jeśli użytkownik korzysta z tego samego urządzenia i przeglądarki co wcześniej, umożliwia to zapamiętanie jego preferencji, sprawdzenie, w jaki sposób korzysta z naszych witryn oraz wyświetlanie treści bardziej dostosowanych do jego zainteresowań i potrzeb. Żadne pliki cookie wykorzystywane w naszych witrynach internetowych, nie gromadzą informacji umożliwiających ustalenie tożsamości użytkownika.

IV. Bezpieczeństwo danych

Dane są przechowywane i przetwarzane w sposób zgodny z wymogami polskiego prawa. Szanujemy prywatność naszych użytkowników, dlatego magazynowane dane są poufne i nie są udostępniane osobom trzecim. Ich zabezpieczenie ma dla nas wysoki priorytet, dlatego gromadzone są na bezpiecznych i chronionych serwerach.Cookies nie ma dostępu do danych zawartych na dysku użytkownika, ani możliwości ustalenia jego tożsamości. Nie śledzi także jego aktywności, którą wykonują po opuszczeniu naszej witryny.

V.  Rodzaje używanych plików cookies

Na naszej witrynie wykorzystujemy następujące pliki cookies:

a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;

b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;

c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

VI.  Zarządzanie plikami cookies

Użytkownik w  każdej chwili ma możliwość wyłączenia lub przywrócenia opcji gromadzenia cookies poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Instrukcja zarządzania plikami cookies jest dostępna na stronie http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/ . Dodatkowe dane osobowe, jak adres e-mail, zbierane są jedynie w miejscach, w których użytkownik wypełniając formularz wyraźnie wyraził na to zgodę. Powyższe dane zachowujemy i wykorzystujemy tylko  do potrzeb niezbędnych do wykonania danej funkcji.

VII. Postanowienia końcowe

Powyższy dokument obowiązuje jedynie na witrynie www.netsystem.info.pl. Nie ponosimy odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności na innych stronach, łącznie z witrynami, do których kierują odnośniki zawarte na stronie www.netsystem.info.pl. W przypadku korzystania z innych witryn prosimy o zapoznanie się z Polityką prywatności i polityką plików cookies,  ustaloną przez przeglądaną witrynę. Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności przez odpowiednią modyfikację do powyższego zapisu. Wszelkie zmiany nie będą jednak naruszały podstawowej zasady bezpieczeństwa i ochrony danych użytkowników.

VIII. Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies

1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.
3. Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.